Kryptovalutor som bitcoin kan vid första anblick verka komplicerade. Men med mer kunskap kring tekniken och hur kryptovalutorna faktiskt fungerar blir det mer verkligt och hanterbart. Vid köp av kryptovalutor är det alltid viktigt att vara införstådd med vad det innebär.

För personer som inte är insatta i kryptovalutornas värld kan det kännas som Science Fiction. Men genom att få mer kunskap kring kryptovalutor kan förståelsen öka. Bitcoin och andra kryptovalutor är helt digitala valutor som är säkrade av kryptografi. Kryptovalutor går att växla eller spekulera i precis som vanliga traditionella valutor. Skillnaden är att kryptovalutor inte kan kontrolleras av finansinstitutioner och regeringar. För att handla bitcoin och andra kryptovalutor är det viktigt att hitta en säker handlare. En säker kryptohandlare är btcx som är en svensk växlingstjänst. Du kan både sälja och köpa bitcoin utan några mellanhänder och de ger aldrig några förslag på hur du ska investerad eller någon annan finansiell rådgivning.

Blockkedjetekniken bidrar till säkerhet och pålitlighet

Att välja en säker aktör är viktigt för att inte riskera att bli av med dina pengar. I och med att kryptovalutorna ökat i popularitet har även bedragare börjat härja i branschen. Det är själva kryptografin som används för att bekräfta alla transaktioner och kontrollera valutareserver men även kryptering av användarnas konton. Kryptovalutor är baserade på blockkedjeteknik vilket gör att kryptovalutor har en hög pålitlighet och säkerhet. Blockkedjetekniken gör även att överföringarna är snabba. Det finns en rad olika fördelar med själva blockkedjetekniken.

Kryptovalutor är decentraliserade

Själva marknaden för kryptovalutor är decentraliserade. Det innebär att det inte emitteras eller har något som helst stöd av någon myndighet eller annat centralt organ. Kryptovalutor hanteras istället av ett nätverk av datorer. Det är dock möjligt att köpa och sälja bitcoin och andra kryptovalutor som Ethereum, Cardano, Ripple, Litecoin och Polkadot via börser. Kryptovalutorna kan även lagras i olika digitala plånböcker även kallade för wallets. Priset och värdet på bitcoin kan gå upp och ner kraftigt vilket är bra att ha vetskap om, speciellt om du äger kryptovalutor. Efterfrågan och tillgång är det som styr prisets utveckling.